Focaccia

2 tim
Arbetstid: 20 min
Buffé Tillbehör
Frysbar
Focaccia

Saftig, mjuk och full av smak — den här focaccian är lika enkel att baka som den är god att äta. Här toppad med cocktailtomater, svarta oliver och god olivolja. Focaccia är det perfekta tillbehöret till soppor, sallader eller som plockbröd på buffén. Detta bröd är färdigbakat på ca 2 timmar!

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten, fingervarmt
4 dl
Olivolja
½ dl
Vetemjöl
8 dl
Salt
1 tsk

Till långpanna:

Olivolja
½ dl

Topping:

Cocktailtomater
8
Svarta oliver
8
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resterande vatten, olivolja, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa ca 45 min.
  • Smörj en form, ca 20 x 30 cm, med rikligt med olivolja. Tryck ut degen så den täcker formen. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 45 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Halvera tomaterna. Tryck ner tomater och oliver i degen. Ringla på olivolja och strö över salt.
  • Grädda focaccia mitt i ugnen ca 25 min.
  • Skär focaccian i bitar och njut av den när den är nybakad. Gärna med lagrad ost!
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

129 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,1 g
Protein: 7,2 % 2,3 g
Fett: 36,2 % 5,3 g
Kolhydrater: 56,6 % 18 g
https://www.arla.se/recept/focaccia/