Mjuk pepparkaka med lingon och nötter
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Klassisk mjuk pepparkaka med lingon och rätt kryddor - precis som det ska vara. Mjuk pepparkaka med lingon är en given bjudkaka i juletid, men passar att bjuda på året om. Köket fylls med underbara dofter när denna kaka bakas.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Farinsocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
2 |
| 1 dl | |
|
Lingonsylt
|
½ dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Malen kanel
|
1 msk |
|
Malen kryddnejlika
|
1 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Bikarbonat
|
1 tsk |
Frosting:
| 300 g | |
| 50 g | |
|
Florsocker
|
2 dl |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Röda hushållsfärg
|
Topping:
|
Hasselnötter, grovhackade
|
1 dl |
|---|---|
|
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
|
Ev myntablad och torkade rosenblad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Bikarbonat kan bytas ut mot 2 tsk bakpulver.
Farinsocker kan bytas ut mot strösocker.
Näringsvärden, per st
Energi:
4283 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 32,9 g |
| Protein: | 5,4 % | 56,7 g |
| Fett: | 55,2 % | 267,3 g |
| Kolhydrater: | 39,4 % | 415,6 g |