Grönkålsfrittata

35 min Brunch Buffé Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Grönkålsfrittata

Vacker på julbordet och god året om. Njut den nygräddad eller ljummen.

Ingredienser

Hackad fryst grönkål
500 g
Tunt skivad rökt skinka
100 g
25 g
Ägg
5
1 dl
Salt
1½ tsk
Vitpeppar
2 krm
150 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tina grönkålen och krama ur den väl. Finstrimla skinkan.
  • Lägg smöret i en ugnssäker form. Låt det smälta i ugnen.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Rör ner grönkål, skinka och 2/3 av osten.
  • Häll det i formen och strö över resten av osten.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15–18 min tills den precis har stelnat och fått lite färg.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

361 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,3 g
Protein: 29,9 % 26,5 g
Fett: 64,5 % 26,3 g
Kolhydrater: 5,6 % 5 g
https://www.arla.se/recept/gronkalsfrittata/