Grönkålsfrittata

Grönkålsfrittata

35 min Buffé Huvudrätt
Vacker på julbordet och god året om. Njut den nygräddad eller ljummen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalsfrittata/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tina grönkålen och krama ur den väl. Finstrimla skinkan.
  • Lägg smöret i en ugnssäker form. Låt det smälta i ugnen.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Rör ner grönkål, skinka och 2/3 av osten.
  • Häll det i formen och strö över resten av osten.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15–18 min tills den precis har stelnat och fått lite färg.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Hackad fryst grönkål
500 g
Tunt skivad rökt skinka
100 g
25 g
Ägg
5
1 dl
Salt
1½ tsk
Vitpeppar
2 krm
150 g