Tsatsikisill med fänkål

Tsatsikisill med fänkål

60+ min Buffé Förrätt Frukost
Tsatsiki med fänkål får sällskap av inläggningssill och blir till en krämig sommarsill. Perfekt med kokt potatis, strimlad rödlök och tomat. Eller på knäckebröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tsatsikisill-med-fankal/

Gör så här

  • Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
  • Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som möjligt. Skala strimla löken tunt. Finhacka vitlöken.
  • Blanda fänkål, lök, vitlök, yoghurt, citronskal och peppar. Vänd ner sillen.
  • Låt stå i kyl ett par timmar innan servering.
Klart!
Energi:

240 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 15 g

Ingredienser

5-minuterssill
420 g
Fänkål
200 g
Gul lök
½
Vitlöksklyftor
2
2½ dl
Citron, rivet skal
½
Grovmalen svartpeppar
1 krm