Flädersill

Flädersill

30 min Buffé Förrätt
Sill med fräsch smak av försommarens fläderblommor och äpple. Det går utmärkt att placera hela blomklasar i sillburken, men ta gärna bort dem före servering då de blir bruna av att ligga i lagen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fladersill/

Gör så här

  • Koka upp vatten, ättika, strösocker, fläderblomssaft och svartpepparkorn. Koka tills sockret löst sig och låt kallna.
  • Skölj sillen och skär filéerna i 2 cm breda bitar.
  • Skölj äpple och purjolök. Strimla purjolöken och skär äpplet i tunna skivor.
  • Varva purjolök, äpple och sill i en glasburk och slå på fläderlagen. Låt stå i kyl minst 2 dygn innan servering.
  • Servera med en klick matyoghurt.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Inläggningssill
1 burk
Vatten
1½ dl
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
½ dl
Konc fläderblomssaft
½ dl
Svartpepparkorn
8
Grönt äpple
½
Bit purjolök, ca 15 cm
1