Tortellini med ostsås

15 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag
Tortellini med ostsås

Enklare blir det nästan inte! Färsk tortellini med ostsås är perfekt när tiden är knapp - mat på en kvart!

Ingredienser

Färsk tortellini, gärna fullkorn
360 g
Kelda® Pastasås fyra ostar
4 dl
Fint skuren färsk gräslök
2 msk
Färskriven parmesanost
1 dl

Sallad:

Kokta svart böna
400 g
Cocktailtomater
250 g
Liten rödlök
1
Röd paprika
1
Rucola
100 g
Flingsalt
½ tsk
Kallpressad olivolja
1 msk

Gör så här

  • Börja med salladen. Häll av och skölj bönorna. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken. Tärna paprikan. Blanda i en salladsskål med rucola, salt och olivolja.
  • Koka tortellini enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
  • Värm upp såsen i en kastrull under omrörning. Vänd ner pastan och strö över gräslök.
  • Toppa tortellini i ostsås med parmesan. Servera med bönsalladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

485 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,2 g
Protein: 22 % 26,3 g
Fett: 37 % 20,3 g
Kolhydrater: 41 % 48,9 g
https://www.arla.se/recept/tortellini-med-ostsas/