Matjessilltårta
Buffé
Förrätt
•
Krämig matjessilltårta på kavring. Denna lättlagade klassiker passar att servera till både påsk, midsommar och jul. Laga den dagen innan den ska ätas och garnera med finskuren gräslök vid servering. Matjessilltårta passar även att skära i små bitar och bjuda som tilltugg.
Ingredienser
|
Mörk kavring
|
200 g |
|---|---|
| 75 g |
Fyllning:
|
Gelatinblad
|
3 |
|---|---|
|
Matjessillfiléer
|
1 burk |
|
Rödlök
|
1 |
| 250 g | |
| 3 dl | |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
|
Sillspad
|
3 msk |
|
Färsk dill
|
½ dl |
Garnering:
|
Finskuren färsk gräslök
|
½ dl |
|---|---|
|
Finhackad rödlök
|
½ dl |
|
Finrivet citronskal
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
286 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 12,8 % | 9 g |
| Fett: | 62,2 % | 20,1 g |
| Kolhydrater: | 25 % | 17,6 g |