Engelska miniscones

30 min Afternoon tea Brunch Frukost
Frysbar
Engelska miniscones

Dessa små underverk till scones vill man gärna ha fler av. Variera med olika smaksättningar och tillbehör.

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Salt
2 krm
Bakpulver
1½ tsk
Svenskt Smör från Arla®
50 g
Arla Ko® Standardmjölk
1 dl
Arla Köket® Vispgrädde
1 dl

Pensling:

Arla Köket® Vispgrädde
2 msk

Gör så här

  • Värm ugnen till 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg.
  • Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut ca 10 rundlar med ett litet glas, ca 6 cm i diameter.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och pensla med grädde.
  • Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.
Markera receptet som tillagat

Variationer:

Ostscones: Tillsätt 1 dl riven Kvibille cheddar och 1/2 dl hackade valnötter i mjölet.

Morots- och apelsinscones: Tillsätt 1 dl finriven morot och rivet skal av 1/2 apelsin i mjölet.

Gott tillbehör är vispad crème fraichegrädde

Näringsvärden, per styck

Energi:

100 kcal

Näringsvärden per styck
Protein: 2 g
Fett: 5 g
Kolhydrater: 11 g
https://www.arla.se/recept/engelska-miniscones/