Svenska pepparkakor
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Här är receptet på kryddiga pepparkakor. Degen är lätt att kavla och kakorna blir sådär knapriga och fina som man önskar.
Ingredienser
175 g | |
Ljus sirap
|
1½ dl |
Brunt farinsocker
|
2½ dl |
Malen kryddnejlika
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Malen kanel
|
2 tsk |
Malen pomerans
|
2 tsk |
1½ dl | |
Vetemjöl
|
10 dl |
Bikarbonat
|
2 tsk |
Glasyr:
Florsocker
|
2½ dl |
---|---|
Vatten
|
1½ msk |
Gör så här
Glasyr:
Markera receptet som tillagat
Om du vill göra fina pepparkakor att hänga i granen, gör ett hål i kakorna innan du sätter in dem i ugnen. Gör inte hålet för långt ut i kanten, då går kakan lätt sönder när bandet träs genom hålet.
Näringsvärden, per st
Energi:
58 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 4,2 % | 0,6 g |
Fett: | 32 % | 2,1 g |
Kolhydrater: | 63,8 % | 9,1 g |

