Polkagristårta

45 min
Polkagristårta

En tårta med polkagrisar i grädden gillas av både stora och små. Perfekt tårta att bjuda på barnkalaset.

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
¾ dl
Bakpulver
1½ tsk

Fyllning:

Polkagrisar
100 g
4 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
  • Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på.
  • Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna.
  • Låt kakan kallna.
  • Hacka eller stöt polkagrisarna grovt i en mortel. Vispa grädden. Blanda ner nästan allt polkagrishack i grädden.
  • Dela kakan i 3 delar. Lägg delarna ovanpå varandra med grädde emellan och ovanpå.
  • Strö över resten av polkagrishacket.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

326 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,2 g
Protein: 4,1 % 3,3 g
Fett: 48,1 % 17,7 g
Kolhydrater: 47,8 % 38,3 g
https://www.arla.se/recept/polkagristarta/