Focaccia
10 tim
•
Arbetstid: 15 tim
•
Tillagning: 25 min
Frysbar
•
En saftig och luftig focaccia med gyllene skorpa – perfekt som tillbehör till soppa, sallad eller som mellanmål. Degen behöver stå i kylskåp över natten, men tack vare det får du extra smakrik och luftig focaccia utan surdeg. Bara lite jäst och olivolja behövs för att lyckas.
Nytt
Ingredienser
|
Jäst
|
15 g |
|---|---|
|
Vatten
|
4 dl |
|
Vetemjöl
|
ca 7 dl |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Olivolja
|
½ dl |
Till långpanna:
|
Olivolja
|
1 msk |
|---|---|
|
Kalamataoliver
|
8 |
|
Färsk rosmarin
|
|
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
168 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 7,5 % | 3,1 g |
| Fett: | 30,5 % | 5,8 g |
| Kolhydrater: | 62 % | 25,6 g |