Oxfilé surprise med rödvinssås
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Oxfilé, läckert gratinerad med ost och valnötter, på en spegel av rödvinssås. En tacksam bjudrätt som inte lämnar någon gäst hungrig.
Ingredienser
Oxfilé
|
1⅕ kg |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
g |
Oströra:
3 dl | |
Grovhackade valnötter
|
1 dl |
1 dl |
Rödvinssås:
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Rödvin
|
4 dl |
Vatten
|
1 dl |
Kalvfond
|
4 msk |
Tomatpuré
|
1 msk |
Vitpeppar
|
1 krm |
Majsstärkelse
|
1 msk |
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
479 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 32,1 % | 37,8 g |
Fett: | 54,6 % | 29,6 g |
Kolhydrater: | 5,2 % | 6,1 g |

