Jordgubbar med varm mandelhonung

20 min Efterrätt
Jordgubbar med varm mandelhonung

Raffinerat enkel jordgubbsdessert för alla som gillar honung.

Ingredienser

Jordgubbar
1 liter
Mandel
1 dl
Pinjenötter
½ dl
Honung
1 dl
Citron, rivet skal
rivet skal av ½
2 dl

Gör så här

  • Ansa och skär jordgubbarna i halvor. Lägg dem i fyra djupa tallrikar.
  • Dela mandlarna på längden.
  • Hetta upp en stekpanna och lägg i mandel och nötter. Rosta tills de får färg och rör om då och då.
  • Rör i honung och låt den bli varm men inte koka. Smaksätt med citronskal.
  • Klicka den heta honungen över jordgubbarna och servera med iskall matyoghurt.
Markera receptet som tillagat

Mandeln kan bytas ut mot pinjenötter.

Näringsvärden, per port

Energi:

357 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,8 g
Protein: 8,1 % 7,1 g
Fett: 43,1 % 17,4 g
Kolhydrater: 48,8 % 42,9 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbar-med-varm-mandelhonung/