Pannacotta med gräslök och löjrom

Pannacotta med gräslök och löjrom

60+ min Förrätt
Denna pannacotta serveras som förrätt. Det går bra att förbereda pannacottan dagen innan och bara klicka på löjrom när gästerna kommer.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-graslok-och-lojrom/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min.
  • Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter.
  • Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök. Häll smeten i 8 dubbla mazarinformar. Helst emgångsformar.
  • Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
  • Lägg på löjrommen.
Klart!

Ingredienser

Gelatinblad
2
2½ dl
1½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk gräslök
1 dl
Löjrom
50 g