Morotskaka med kvargfrosting

Morotskaka med kvargfrosting

1 tim Efterrätt
Morotskaka är en saftig kaka att baka till kaffe eller kalas. Extra smaskig blir morotskakan med en frisk och fräsch kräm av Kesella ovanpå.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotskaka-med-kvargfrosting/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kvarg, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen.
  • Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
  • Skala och riv morötterna fint. Rör ner dem i smeten.
  • Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  • Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan. Låt den stelna i kylen.
Klart!

Ingredienser

100 g
Strösocker
2½ dl
Morötter
2
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Malen kanel
2 tsk
Kräm:
25 g
250 g
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk