Apelsinsallad

30 min Efterrätt
Apelsinsallad

Fruktsallad med apelsiner, gärna både blonda och blodapelsiner. Servera med kvarg som du smaksätter efter eget huvud, eller färdig kvarg vanilj.

Ingredienser

Apelsiner
6
Florsocker
3 msk
Konc apelsinjuice
2 msk
Vatten
dl
Rivet skal av lime
1
1½ dl
Vaniljsocker
½ tsk

Gör så här

  • Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor.
  • Rör ihop 2 msk florsocker, apelsinjuice, vatten och limeskal.
  • Blanda det med apelsinerna och låt det stå kallt minst 15 min.
  • Smaksätt kvarg med resten av florsockret och vaniljsocker och servera det till apelsinsalladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

227 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,2 g
Protein: 10,7 % 6 g
Fett: 16,7 % 4,3 g
Kolhydrater: 72,6 % 40,6 g
https://www.arla.se/recept/apelsinsallad/