Zabaione freddo

30 min Efterrätt
Zabaione freddo

Zabaione lagas traditionellt utan vispgrädde och serveras nyvispad och varm. Genom att tillsätta grädde i såsen kan den förberedas och serveras kall till färska bär eller fruktsallad.

Ingredienser

Äggulor
4
Marsalavin
4 msk
Strösocker
1 dl
1 dl
Blandade färska bär
4 dl

Gör så här

  • Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull.
  • Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt såsen kallna.
  • Vispa grädden och vispa ner den i såsen.
  • Servera såsen i portionsskålar med färska bär.
Markera receptet som tillagat

Marsalavin går att byta ut mot söt sherry eller apelsinjuice. Färska bär går att byta ut mot färsk frukt.

Näringsvärden, per port

Energi:

297 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,8 % 3,5 g
Fett: 40,8 % 13,7 g
Kolhydrater: 45,2 % 33,1 g
https://www.arla.se/recept/zabaione-freddo/