Kanelsnäcka

Kanelsnäcka

60+ min Mellanmål
Bullbakets godaste klassiker! Underbart god med ett glas iskall mjölk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°.
  • Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.
  • Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
  • Låt jäsa övertäckt ca 20 min.
  • Rör ihop fyllningen.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka , ca ½ cm tjock.
  • Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop och skär varje rulle i 20 bitar.
  • Ställ dem med snittytan upp på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen 5 –7 min. Låt bullarna svalna på galler.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
150 g
5 dl
Strösocker
1½ dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl
13- 14 dl
Fyllning:
150 g
Strösocker
¾ dl
Malen kanel
1 msk
Till pensling:
Ägg
1
Pärlsocker