Fisksoppa med paprika
20 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
En len och välsmakande krämig fisksoppa som passar lika bra till vardag som till fest. Paprikan ger det lilla extra tuggmotståndet och cayennepepparn ger ett sting till denna lättlagade fisksoppa. Servera den gärna med baguette att doppa i soppan.
Ingredienser
|
Torskfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Röda paprikor
|
2 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Cayennepeppar
|
2 krm |
|
Vitt vin
|
1 dl |
| 6 dl | |
| 2 dl | |
|
Fiskbuljong
|
2 tärningar |
|
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
|
Skalade räkor
|
100 g |
|---|---|
|
Färsk timjan
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
513 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 26,6 % | 33,6 g |
| Fett: | 55,8 % | 32,4 g |
| Kolhydrater: | 14,2 % | 18 g |