Fullkornsbröd

1 tim 15 min
Arbetstid: 15 min
Brunch Frukost Mellanmål
Frysbar
Fullkornsbröd

Gott, grovt bröd som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda.

Ingredienser

Rågsikt
8 dl
Rågkross
2 dl
Havrekli eller vetekli
1 dl
Linfrön
1 dl
Salt
1 tsk
Bikarbonat
1 msk
Lingonsylt
1 dl
Ljus sirap
2 msk
5 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt till en jämn smet.
  • Häll smeten i en smord och avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter. Strö över lite rågkross.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  • Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

3009 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 67,8 g
Protein: 12,5 % 92,9 g
Fett: 17 % 58 g
Kolhydrater: 70,5 % 521,4 g
https://www.arla.se/recept/fullkornsbrod/