Fikonchutney till ost

30 min
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
Fikonchutney till ost

En ny smakdimension till ost. Bara så gott! Kvibille cheddar, Kvibille ädel och Høng brie är fina ostsmaker ihop. Beräkna ca 100 g/person.

Ingredienser

Torkade fikon
200 g
Vatten
1½ dl
Citron
pressad saft av ½
Grovhackade valnötter
2 msk
Madeira
1 msk

Gör så här

  • Strimla fikonen. Blanda fikon, vatten och citronsaft i en kastrull.
  • Koka på svag värme utan lock ca 10 min. Låt svalna.
  • Rör ner nötterna och madeira.
  • Servera till osten.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

83 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,1 g
Protein: 5,4 % 1,1 g
Fett: 18,2 % 1,7 g
Kolhydrater: 73,8 % 15 g
https://www.arla.se/recept/fikonchutney-till-ost/