Äppelmos
50 min
•
Arbetstid: 20 min
Frukost
Mellanmål
Tillbehör
Frysbar
•
Äppelmos är lätt att göra själv. Hemlagat äppelmos är underbart gott att servera till havregrynsgröt, köttbullar och ugnspannkaka. Äppelmos blir bra utan socker, men prova dig fram om du önskar mer sötma. Passa på att koka en rejäl sats när du ändå håller på, äppelmos funkar nämligen alldeles utmärkt att frysa in.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Äpplen, Aroma, Transparente Blanche eller Gravensteiner
|
1 kg |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
|
Strösocker (kan uteslutas eller justeras efter smak)
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
124 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 0 % | 0 g |
| Fett: | 1,4 % | 0,2 g |
| Kolhydrater: | 98,6 % | 30,2 g |