Yoghurtmarinerad paneer på spett med gult linsris

Yoghurtmarinerad paneer på spett med gult linsris

40 min
Tandoori är en indisk ugn men det är också namnet på en kryddblandning som ger smak till de här goda ost- och grönsaksspetten. Till spetten blir det gott med ett kumminris – på engelska kallat jeera rice.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/yoghurtmarinerad-paneer-pa-spett-med-gult-linsris/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Blanda ingredienserna till marinaden. Smaka av med salt.
  • Skär ost och paprika i bitar. Skala och skär rödlöken i bitar. Varva ost, lök och paprika på spett. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och pensla med marinaden.
  • Dela tomaterna och lägg bredvid. Tillaga allt högt upp i ugnen ca 25 min tills spetten har fått fin färg. Vänd spetten några gånger under tiden.
Linsris:
  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret ca 5 min. Strö över kryddorna och fräs ytterligare några min.
  • Tillsätt ris och vatten, enligt anvisning på förpackningen, och koka färdigt, ca 20 min. Rör ner linserna.
  • Hacka koriandern, även stjälkar. Skala och strimla rödlöken. Blanda limesaft, lök och koriander.
  • Blanda yoghurt, mango chutney och curry. Servera spetten med tomat, linsris, rödlökssalsa och sås.
Klart!
Energi:

785 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 30 g

Ingredienser

2 förp
Paprika
1
Rödlök
1
Tomater
2
Marinad:
Finriven vitlöksklyfta
1
Finriven färsk ingefära
1 msk
Lime
rivet skal av 1
Tandoori kryddmix
2 msk
2 dl
Salt
Linsris:
Torkade röda linser
1 dl
Gul lök
1
50 g
Kumminfrön
1 tsk
Malen gurkmeja
1 tsk
Basmatiris
3 dl
Färsk koriander
1 kruka
Liten rödlök
1
Lime
pressad saft av 1
2 dl
Mango chutney
2 msk
Curry
1 tsk