Ugnsomelett med bacon, ädelost och rödlök

Ugnsomelett med bacon, ädelost och rödlök

1 tim Buffé
Omeletten blir silkeslen och fluffig när man kokar upp smeten innan omeletten bakas i ugnen. Som ett mellanting mellan omelett och ugnspannkaka. Istället för ädelost kan man ta en annan god lagrad ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsomelett-med-bacon-adelost-och-rodlok/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen ca 15 min tills de är knapriga. Vänd dem en gång under tiden.
  • Pensla en ugnssäker form, ca 20x30 cm med smör-&rapsolja. Koka upp mjölk och vetemjöl i en kastrull under vispning. Ta från värmen,
  • Vispa samman äggen och rör ner dem i kastrullen. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills omeletten stannat.
  • Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Skiva rädisorna tunt.
  • Toppa omeletten med spenat, skivade rädisor, smulad ost, rödlök och bacon. Krydda med svartpeppar och servera genast.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Bacon, ca 140 g
1 pkt
Rödlök
½
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Rädisor
50 g
Babyspenat
80 g
75 g
Salt och peppar