Ugnsomelett med svampfyllning

Ugnsomelett med svampfyllning

Huvudrätt
En luftig och god ugnsomelett serveras med höstens härliga svamp! En lättlagad rätt som passar att ätas som den är, eller med sallad och en bit bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsomelett-med-svampfyllning/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rör ihop ägg och mjölk i en bunke, tillsätt osten, salta och peppra. Häll smeten i en ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Rensa och tvätta svampen, skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna ca 5 min, salta och peppra.
  • Häll på grädden och låt koka ihop ca 3 min. Servera omeletten med svampstuvning och en sallad. Strö över persiljan.
Klart!
Energi:

641 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 55 g

Ingredienser

Ägg
8
3 dl
1 dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Svampfyllning:
Blandad färsk svamp
500 g
Gul lök
1
2 msk
3 dl
Salt
2 krm
Peppar
1 krm
Hackad färsk persilja
1 dl