Thailändsk fläskfilé

Thailändsk fläskfilé

30 min Huvudrätt
Kokos, ingefära och chili ger sting i denna exotiska gryta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/thailandsk-flaskfile/

Gör så här

  • Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
  • Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten.
  • Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
  • Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några min. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen.
  • Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp.
  • Smaka av med salt och servera direkt med kokt ris.
Klart!

Chili kan bytas ut mot sambal oelek. Färsk ingefära kan bytas ut mot 1 tsk malen ingefära för 4 port.

Köttet kan stekas i förväg.

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Purjolökar
2
Vitlöksklyftor
2
Röd chili
½
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Färsk ingefära
1 msk
Köttbuljong
1 tärning
Kokosmjölk
2 dl
2 dl