Snabbpicklad fänkål med rädisor

Snabbpicklad fänkål med rädisor

45 min
Sötsyrligt tillbehör med lätt lakritssmak som smakar gott till fisk. Behöver njutas nygjord, annars blir rädisorna mjuka.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/snabbpicklad-fankal-med-radisor/

Gör så här

  • Dela fänkålen i bitar. Skölj och ta bort blasten från rädisorna och skiva dem.
  • Koka upp ingredienserna till lagen och koka ca 3 min. Lägg i fänkålen och dra av från plattan.
  • Lägg i rädisorna när lagen har svalnat. Låt stå ca 30 tim före servering.
Klart!
Energi:

40 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 0 g

Ingredienser

Fänkål
1
Rädisor
1 knippe
Lag.
Ättiksprit 12%
1 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
3 dl
Hela fänkålsfrön
1 tsk
Lagerblad
2