Snabba bärbakelser

Snabba bärbakelser

35 min Buffé Mellanmål Efterrätt
Perfekt att bjuda på när du får oväntat besök! Använd färdig tårtbotten om du vill att det ska gå extra fort.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/snabba-barbakelser/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna.
  • Ta ut små, runda kakor med mått. Lägg kakorna på ett fat.
  • Vispa grädden. Klicka eller spritsa ut den på kakorna. Garnera med färska bär. Sikta över florsocker.
Klart!

För en riktigt snabb bakelse kan du ta en färdig tårtbotten.

Ingredienser

Ägg
2
Strösocker
1 dl
Hett vatten
½ dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
½ tsk
Garnering:
1½ dl
Blandade färska bär t ex hallon, jordgubbar, blåbär, vinbär, smultron
2 dl
Florsocker
½ msk