Små frestelser med lagrad ost och knäckebröd

Små frestelser med lagrad ost och knäckebröd

60+ min Buffé Förrätt
Janssons frestelse i miniformat. Den salta och krämiga frestelsen passar utmärkt på adventsminglet, tillsammans med knäckebröd och lagrad ost!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sma-frestelser-med-lagrad-ost-och-knackebrod/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk i lite av smöret.
  • Häll ner anjovisspadet i en bunke och tillsätt grädden. Grovhacka anjovisfiléerna och lägg ner i gräddblandningen.
  • Skala och strimla potatisen tunt. Vänd ner potatis och lök i bunken. Salta.
  • Fördela blandningen i smorda portionsformar. Strö över ströbrödet och klicka på resterande smör. Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, ca 40 min.
  • Servera med knäckebröd och hårdost skuren i bitar.
Klart!

Om frestelsen görs i en större form, öka tillagningstiden till ca 50 min.

Energi:

238 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Gul lök
1
25 g
Ansjovisfilé à 55 g
1 burk
2 dl
Fast potatis
400 g
Salt
½ tsk
Ströbröd
2 msk
Till servering:
Knäckebröd
ca 50 g
Inkluderad
Knäckebröd
Budget
60+ min
Knäckebröd
(2)