Rotfruktsstomp med falukorv

Rotfruktsstomp med falukorv

25 min Huvudrätt
Palsternacka och potatis får sällskap av crème fraiche och mosas till en stomp.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rotfruktsstomp-med-falukorv/

Gör så här

  • Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 20 min.
  • Häll av och mosa grovt tillsammans med lite smör, crème fraiche och mjölk. Smaka av med salt och vänd persiljan.
  • Skiva och stek korven i smör i en stekpanna. Servera med stompet och gärna en sallad.
Klart!

Falukorven kan bytas ut mot tex stekt kyckling eller halloumi.

Energi:

480 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Stomp:
Potatis
500 g
Palsternacka
250 g
2 dl
1 dl
Salt
1 krm
Hackad färsk persilja
½ dl