Parmesanchips

Parmesanchips

Förrätt
Krispiga parmesanchips är lätt att laga och riktigt lyxigt att bjuda på. Toppa parmesanchipsen med en klick citroncrème precis innan servering. Vill du lyxa till det ytterligare kan du även lägga till lite rom. Perfekt att bjuda på vid festliga tillfällen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/parmesanchips/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Grovriv osten. Lägg i 12 små högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till osten något.
  • Grädda mitt i ugnen 5-6 min, tills osten fått fin färg. Låt kallna på plåten.
  • Vispa upp crème fraiche och smaksätt med med citron och svartpeppar.
  • Toppa de kalla paremsanchipsen med citroncrème precis innan servering. Garnera med dill eller fint skuren gräslök och rom.
  • Servera parmesanchipsen direkt.
Klart!
Energi:

76 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Parmesanost
150 g
Citroncrème:
1 dl
Finrivet citronskal
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Garnering:
Färsk dill, rödlök eller gräslök
Rom eller tångcaviar