Pancake platter

Pancake platter

40 min Frukost Efterrätt
En hel brunchbuffé på en enda skärbräda. Detta är ett trendigt sätt att servera pannkakor på och ett bra sätt att rensa kylskåp och skafferi från mejerislattar och överbliven frukt. Lägg upp lite vackert och - Voilà!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pancake-platter/

Gör så här

Pannkakor:
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Vispa ihop mjölk, ägg och smör-&rapsolja i en annan skål.
  • Häll ner i bunken med de torra ingredienserna och blanda så att allt precis går ihop. Det gör inget om smeten är lite klumpig.
  • Smält lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Klicka ut plättar av smeten och stek på medelvärme i 2-3 min per sida.
Bacon och äggröra:
  • Lägg baconskivorna i en kall stekpanna och sätt på medelvärme.
  • Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Sänk värmen på pannan.
  • Vispa ihop äggen i en skål. Häll ner i pannan och låt stelna under omrörning på svag värme tills äggröran blivit mjukt krämig.
  • Ta pannan från värmen och rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
  • Lägg pannkakorna på en stor skärbräda. Lägg äggröra, bacon och valfria tillbehör runtom.
Klart!
Energi:

503 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Amerikanska pannkakor:
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
2 krm
2½ dl
Ägg
1
3 msk
Äggröra med bacon:
Bacon
4 skivor
Ägg
4
1 msk
2 msk
Salt och peppar
Serveringsförslag:
Blandade färska bär t ex hallon, jordgubbar och blåbär
Skivade bananer
Apelsiner i klyftor
Jordnötssmör
Lönnsirap
Myntablad