Pakora med paneer

Pakora med paneer

30 min Förrätt
Pakoras är plockmat som brukar bestå av olika grönsaker. Här gör vi dem med paneer som marinerats i kryddor. Perfekta som förrätt eller till buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pakora-med-paneer/

Gör så här

  • Skär osten i stora tärningar. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner osten, rör om försiktigt och låt marinera ca 15 min.
  • Rör ihop mjöl, vatten, salt, vitlök och kryddor till en jämn smet. Låt svälla ca 10 min.
  • Doppa ostbitarna i frityrsmeten och fritera sedan i oljan tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Servera i salladsblad med mango chutney.
Klart!

Passar också i pitabröd med sallad och raita. Eller som tapas med sallad, matyoghurt och grönsaker.

Energi:

160 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Marinad:
Salt
1 tsk
Citronsaft
3 msk
Chilipulver
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Frityrsmet:
Kikärtsmjöl
150 g
Vatten
2 dl
Salt
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
Chilipulver
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Rapsolja, till fritering
3 dl