Morotsmacarons med ingefärskräm

Morotsmacarons med ingefärskräm

60+ min Buffé
Perfekt aptitretare! Överraska med matiga, sötsalta ostmakroner bakade på morotsjuice och med en fyllning av färskost smaksatt med chili- och ingefärskräm.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotsmacarons-med-ingefarskram/

Gör så här

Makroner:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Riv moroten fint och krama ur saften.
  • Mät upp 2 ½ msk morotssaft i en liten kastrull och tillsätt sockret. Koka upp och låt sjuda tills blandningen har en temperatur på 119°.
  • Vispa 2 av äggvitorna i en bunke till en fast maräng med mjuka toppar.
  • Tillsätt sockerlagen lite i taget under vispning och fortsätt vispa tills marängen har svalnat.
  • Mixa mandelmjöl och florsocker i en matberedare ca 1 min. Sikta genom fintrådig sil två gånger och blanda med de resterande ovispade äggvitorna och hushållsfärgen.
  • Vänd ner ⅓ av marängen. Vänd sedan försiktigt ner resten av marängen.
  • Fyll smeten i spritspåse med rak tyll. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa rundlar stora som femkronor. Låt vila 30 min.
  • Baka av i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills makronerna fått en hård skorpa och är krämiga i mitten.
Fyllning:
  • Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Blanda chilin med färskost och ingefära. Smaka av med salt.
  • Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande som lock.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Makroner:
Morot
Strösocker
1¼ dl
Äggvitor
4
Mandelmjöl
3 dl
Florsocker
2 dl
Orange hushållsfärg
1 krm
Fyllning:
Röd chili
½
300 g
Riven färsk ingefära
2 msk
Salt