Laxtartar i noriblad

Laxtartar i noriblad

60+ min Buffé Förrätt
God och fräsch är laxtartaren som rullas in i vackra noriblad. Rullen är perfekt att förbereda dagen innan och skiva upp precis innan gästerna kommer!
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/laxtartar-i-noriblad/

Gör så här

Laxtartar:
  • Skär laxen i små tärningar. Lägg i en skål och blanda ner socker och salt. Ställ kallt ca 30 min.
  • Tillsätt senap, crème fraiche, gräslök och citronskal. Lägg tartaren på plastfolie och forma till en tät rulle ca 2 ½ cm i diameter. Frys ca 3 timmar.
Senapsdressing:
  • Vispa ihop senap, socker och citronsaft i en skål. Häll sakta ner oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaka av med lite salt.
  • Vid servering, ta bort folien runt laxen och täck rullen i noriark. Skär laxtartaren i skivor.
  • Toppa varje skiva med senapsdressing och rostade sesamfrön.
Klart!

Furikake är en japansk fröblandning som i regel består av rostade sesamfrön, sjögräs, salt och lite socker. Den finns att köpa i asiatiska butiker samt i välsorterade mataffärer, men det går lika bra att toppa med lite rostade sesamfrön.

Energi:

68 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Laxtartar:
Laxfilé
200 g
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
1 dl
Hackad färsk gräslök
½ kruka
Citron, finrivet skal
½
Noriark
2
Senapsdressing:
Dijonsenap
1 msk
Skånsk senap
1 msk
Strösocker
1 msk
Matolja
½ dl
Salt
Citron, saften från
½
TIll servering:
Rostade sesamfrön eller furikake
2 msk