Lax i ugn med rotfrukter
Betyg  (38 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Lax i ugn med rotfrukter

Lax i ugn är enkelt! Rotfrukter och lax steks samtidigt i ugnen. Laxen serveras med en god sås på crème fraiche, finhackad gul lök, vitlök och gräslök. Supergott!

Antal portioner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 750 g färskpotatis
  • 8 färska morötter
  • 2 tsk salt
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk grovhackad persilja

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kylskåp ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Skrapa och dela morötterna. Lägg potatis och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Salta med hälften av saltet. Stek i övre delen av ugnen ca 10 min. Dela fisken i bitar under tiden och lägg på ett smort ugnssäkert fat. Salta med resten av saltet. Sätt in fisken på ett galler under plåten när rotfrukterna varit 10 min i ugnen. Sänk värmen till 175°. Stek allt ca 15 min. Lägg rotfrukterna bredvid fisken. Ringla över smör-&rapsolja och vinäger. Strö över persiljan. Servera med sås.

Tips:

Laxen kan bytas ut mot sejfilé.

Källa: