Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Ett enkelt och annorlunda tillbehör till ost eller som tilltugg till drinken. Lite sött av karamellisering och lite syrligt av vinägersirap som hälls på precis innan servering.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (4 st)

Mitt betyg:

Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Ett enkelt och annorlunda tillbehör till ost eller som tilltugg till drinken. Lite sött av karamellisering och lite syrligt av vinägersirap som hälls på precis innan servering.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 skiva smördeg
  • 3 msk florsocker
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk hackad färsk timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär smördegen i remsor, ca 2x10 cm. Lägg dem på en plåt mellan bakplåtspapper och lägg en plåt ovanpå. Baka i mitten av ugnen 15 min. Ta ut plåten och sätt ugnen på grill. Pudra florsocker jämnt över smördegen. Grilla (karamellisera) högt upp i ugnen 1 min. Koka ihop vinäger och socker till en sirap, låt svalna. Ringla sirapen över smördegen och strö över timjan.

Källa:

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 6 g
Skriv ut