Grönkålschips med apelsindipp

Grönkålschips med apelsindipp

20 min
Grönkål som rostas i ugnen blir till frasiga och goda chips. Servera chipsen med en uppfriskande dipp på smetana och apelsin med ett sting av chili.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalschips-med-apelsindipp/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°. Rör ihop dippen.
  • Lägg grönkålen på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över smör-&rapsolja och salta. Massera in det i grönkålen.
  • Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Servera med dippsåsen.
Klart!
Energi:

275 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Grönkål i bitar
7½ dl
1 msk
Salt
1 krm
Apelsindipp
2 dl
Hackad röd chili
½
Apelsin
rivet skal och saft av ½
Salt
2 krm