Gräddtårta

Gräddtårta

Klassisk gräddtårta som alltid gör succé på kalas och fester! Den godaste gräddtårtan har osockrade, mosade bär i fyllningen och dekoreras med mycket bär på toppen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (76 st)

Mitt betyg:

Gräddtårta

Klassisk gräddtårta som alltid gör succé på kalas och fester! Den godaste gräddtårtan har osockrade, mosade bär i fyllningen och dekoreras med mycket bär på toppen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 port

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

Garnering:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att kallna. Dela kakan i tre bottnar. Vispa all grädde och spara hälften till garnering. Lägg ett lager grädde på två av bottnarna och lägg de mosade bären på grädden. Lägg ihop tårtan. Bred ut grädde ovanpå tårtan. Garnera med färska bär och ev citronmeliss.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 18 g
Skriv ut