Gräddtårta med bärtopping

Gräddtårta med bärtopping

Efterrätt
Imponera på dina gäster genom att dekorera din gräddtårta med massa färska bär som väller ut ur en chokladtoppad glasstrut. Gräddtårtan är fylld med vaniljkräm och bär och toppad med vispad grädde. Bara fantasin sätter gränser när du går loss och dekorerar din tårta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/graddtarta-med-bartopping/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en rund kakform, ca 20 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i äggsmeten.
  • Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. kontrollera med en sticka att kakan är torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att kallna.
  • Dela kakan i tre bottnar. Lägg ett lager vaniljkräm på två av bottnarna och lägg bär på krämen. Lägg ihop tårtan.
  • Vispa grädden. Bred grädden runt hela tårtan. Doppa glasstruten i smält choklad och låt stelna till innan den läggs på tårtan. Garnera enligt bilden med färska bär.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Fyllning:
Vaniljkräm
5 dl
Färska bär
3 dl
Garnering:
3 dl
Glasstrut
1
Smält choklad
Blandade färska bär