Gräddädel och rödlöksmarmelad på crostini

Gräddädel och rödlöksmarmelad på crostini

50 min Buffé
Små bitar av Kvibille Gräddädel tillsammans med marmelad gjord på rödlök - en höjdare till ostbrickan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/graddadel-och-rodloksmarmelad-pa-crostini/

Gör så här

  • Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  • Smält smöret i en kastrull och låt löken fräsa några min utan att den tar färg. Tillsätt farinsockret och låt det smälta ner.
  • Häll på vatten och vinäger och lägg i kryddpeppar. Koka ihop marmeladen på svag värme 20-30 min tills vätskan har kokat in. Låt marmeladen kallna.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skär baguetten i skivor och rosta dem i mitten av ugnen 3-5 min.
  • Servera brödet med marmeladen och osten.
Klart!

Ingredienser

Rödlök
300 g
1 msk
Farinsocker
¾ dl
Vatten
2 msk
Balsamvinäger
½ dl
Kryddpepparkorn
5
Till servering:
Smal baguette
1
140 g