GI-chokladkaka

GI-chokladkaka

En nyttigare chokladkaka med lågt GI. Chokladkakan är bakad utan vetemjöl och med endast lite fruktsocker. Pigga gärna upp grädden med citrus.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (136 st)

Mitt betyg:

GI-chokladkaka

En nyttigare chokladkaka med lågt GI. Chokladkakan är bakad utan vetemjöl och med endast lite fruktsocker. Pigga gärna upp grädden med citrus.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Till servering:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna. Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 25 g
Skriv ut