Engelsk fruktkaka

Engelsk fruktkaka

Klassisk engelsk fruktkaka med torkad frukt som får dra i rom. Kakan blir saftig och som allra godast om den bakas dagen innan. Glasera fruktkakan innan servering.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (45 st)

Mitt betyg:

Engelsk fruktkaka

Klassisk engelsk fruktkaka med torkad frukt som får dra i rom. Kakan blir saftig och som allra godast om den bakas dagen innan. Glasera fruktkakan innan servering.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 dl mörk rom
  • rivet skal av ½ apelsin
  • rivet skal av ½ citron
  • 200 g Arla® Svenskt Smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Glasyr:

  • 1½ dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • 1 dl frysta lingon
  • 2 msk strösocker

Gör så här:

Finhacka aprikoserna. Lägg all torkad frukt i en skål och rör i rom, skal av apelsin och citron. Låt det dra minst 1 tim. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och salt poröst. Rör ner äggen, frukten och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad rund sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Låt kakan kallna. Rör ihop florsocker och vatten och bred över kakan. Blanda de frysta bären med sockret. Strö dem över kakan.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 375 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 15 g
Skriv ut