Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (26 st)

Mitt betyg:

Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 300 g fettuccine

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka oreganon. Fräs löken med 2 msk oregano på svag värme i smör-&rapsolja i en vid, rymlig kastrull ca 3 min. Tillsätt tomater,vatten, socker, 1 tsk salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme ca 15 min.

Blanda färsen väl med 1 dl ost, ägg och 1 tsk salt. Rulla till små bollar. Låt såsen få ett uppkok Lägg i frikadellerna och låt sjuda 3-4 min tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner såsen med frikadeller i pastan. Strö över oregano och riven ost vid servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 31 g
Skriv ut