Fänkålstortilla med rödpaprika och anchochili

Fänkålstortilla med rödpaprika och anchochili

30 min
En spansk tortilla är en slags omelett. Här görs torillan med fänkål som har en lätt lakritssmak. Servera med en klick crème fraiche och gärna ett gott bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fankalstortilla-med-rodpaprika-och-anchochili/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Strimla och hacka fänkålen. Fräs det mjukt i smör i en stekpanna.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar, fänkålsfrön och ost. Häll smeten i pannan.
  • Rör försiktigt och stek på svag värme tills tortillan stelnar.
  • Vänd den med hjälp av ett stort lock och stek på andra sidan.
  • Servera med crème fraiche.
Klart!
Energi:

320 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Gul lök
1
Fänkål
250 g
Ägg
5
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Stött hela fänkålsfrön
½ tsk
2 dl
2 dl