Chokladparfait med lingon

Chokladparfait med lingon

60+ min Efterrätt
Chokladparfait med lingon är en fantastisk dessert. Lingonglass och chokladglass i smakfull kombination och formad som en glassbomb.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladparfait-med-lingon/

Gör så här

  • Smält chokladen i en skål över vattenbad.
  • Rör ihop äggula och florsocker. Vispa grädden. Rör ner äggröran och lite av grädden i den smälta chokladen. Rör i resten av grädden.
  • Häll smeten i en skål med rund botten. Sätt ner en mindre skål med plastfilm runt i chokladsmeten.
  • Låt stå i frysen i minst 2 tim.
  • Rör ihop äggula och florsocker. Vispa grädden. Blanda den med ägg, lingonsylten och ev. gin.
  • Häll lite varmt vatten i den lilla skålen så att den lossnar och lyft upp den och plastfilmen. Häll lingonsmeten i hålet.
  • Frys igen i minst 2 tim.
  • Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat. Låt en stå i rumstemperatur i ca 30 min.
  • Garnera med lingon.
Klart!

Ingredienser

Chokladglass:
Mörk choklad
150 g
Äggula
1
Florsocker
1 msk
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Lingonglass:
Äggula
1
Florsocker
2 msk
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Rårörda lingon
½ dl
Gin
ev 1 msk
Garnering:
Lingon