Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

Chokladcheesecake - en dröm för alla som älskar choklad. Välj mörk choklad av god kvalitet för bättre smak. Servera med vår fräscha topping och hemlagad hallonsås.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (87 st)

Mitt betyg:

Chokladcheesecake

Chokladcheesecake - en dröm för alla som älskar choklad. Välj mörk choklad av god kvalitet för bättre smak. Servera med vår fräscha topping och hemlagad hallonsås.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Fyllning:

Topping:

Hallonsås:

  • 2 dl hallon
  • 3 msk strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg och ägg till en jämn smet. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad. Ta ca 1 dl av smeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten tills allt är väl blandat. Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare ca 25 min. Låt kakan svalna minst 15 min. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt gärna kakan kallna innan servering. Mixa ingredienserna till såsen. Dekorera gärna med hallon och myntablad.

Tips:

Det är trevlig att servera kakan i runda bitar. Använder du ett mått som är 5 cm får du ut 10 st. Serveras den hel ¨på traditionellt vis, blir det 10-15 bitar.

Källa:

Rekommenderade produkter