Choklad- och apelsincheesecake

Choklad- och apelsincheesecake

60+ min
En häftig avslutning på middagen. Dekorera med exotiska frukter och låt fantasin flöda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/choklad--och-apelsincheesecake/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Hacka chokladen.
  • Smält smöret, rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda chokladsmeten med kexen.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda skalet ca 5 min.
  • Vispa ägg och socker. Rör ner apelsinjuice, apelsinskal, färskosten och crème fraiche. Häll smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
  • Låt kallna och garnera gärna med frukt vid servering.
Klart!

Ingredienser

Digestivekex
12
50 g
Mörk choklad
50 g
Fyllning
Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Konc apelsinjuice
½ dl
Apelsin
rivet skal av 1
500 g
2 dl