Chili cheese

Chili cheese

60+ min Buffé Förrätt
Chili cheese som vi vågar påstå är godare än köpevarianten! Frasiga utanpå, mjuka, lite heta och helt magiskt ostiga inuti. Riven cheddar och het jalapeño panerade i panko och friterade i olja. Godare chili cheese får du leta efter!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chili-cheese/

Gör så här

  • Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och fräs någon minut. Vispa ner mjölken lite i taget tills såsen blir till en tjock smet. Sjud 3-4 min under ständig omrörning.
  • Tillsätt all ost och rör tills den är smält. Finhacka jalapeñon.
  • Rör ner jalapeño och salt i smeten och ställ kallt minst 1 tim.
Panering och fritering:
  • Lägg mjöl i en tallrik, uppvispat ägg i en annan och panko i en tredje.
  • Rulla 24 bollar av smeten. Vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  • Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 160°, kontrollera temperaturen med en kökstermometer. Oljan ska fylla kastrullen så mycket att den täcker ostbollarna helt när de friteras.
  • Fritera några bollar åt gången ca 2 min tills de är gyllene. Låt chili cheese rinna av på hushållspapper.
Klart!

Ha alltid ett lock i närheten när du friterar. Lägg på locket och dra kastrullen med olja från plattan om den blir för het.

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
1½ dl
4 dl
1½ dl
Arla® Familjefavoriter riven ost Gouda
1½ dl
Skivad inlagd jalapeño, ca 8 skivor
2 msk
Salt
2 krm
Panering och fritering:
Vetemjöl
1 dl
Ägg
2
Panko
2 dl
Neutral matolja, till fritering
1 liter