Cheesecake med citron och hallon

Cheesecake med citron och hallon

Cheesecake med smak av citron och sötsyrlig hallonsås på toppen. Det vackra mönstret gör du enkelt med en sked innan kakan gräddas.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (8 st)

Mitt betyg:

Cheesecake med citron och hallon

Cheesecake med smak av citron och sötsyrlig hallonsås på toppen. Det vackra mönstret gör du enkelt med en sked innan kakan gräddas.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

Hallonsås:

  • 225 g hallon
  • 1 dl florsocker

Gör så här:

Börja med hallonsåsen. Koka ihop hallon och florsocker. Passera bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt kallna. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Lägg alla ingredienser utom den smälta chokladen till fyllningen i en bunke och rör ihop till en jämn smet. Vänd till sist ner den smälta chokladen. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Häll smeten i formen. Droppa hälften av hallonsåsen på smeten och dra ett mönster med t ex en tesked. Baka i mitten av ugnen ca 30 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar ca 30 min i ugnen. Låt kallna helt. Servera gärna med resten av bärsåsen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 28 g
Skriv ut